7.3 Hjælpeprogrammer til tastaturet

Man kommer let til at udføre en del overflødigt musearbejde i forbindelse med navigation imellem forskellig mapper og drev. Det skyldes, at Windows dialogboksene Åbn og Gem, som er fælles for mange programmer, ikke er særligt smarte. Men heldigvis findes der en del programmer, som kan lette denne navigation. Jeg vil gerne beskrive flere af dem hen ad vejen.

File-Ex

Hvis du arbejder i flere programmer samtidig, kan du måske have glæde af hjælpeprogrammet File-Ex, som er et godt konstrueret lille sag.

Det giver en udvidelse af Windows' egne dialogbokse som Åbn og Luk. Der hjælper programmet ved at tilføje en liste over de senest anvendte mapper:

Her ser du dialogboksen til konfiguration af File-ex:

Man kunne ønske, at Microsoft ville købe sådan et firma, eller i hvert fald deres teknologi, så det kunne få en fast plads i Windows. File-Ex kan hentes på adressen Cottonwood Software. Du kan prøve det gratis i 30 dage. Prisen $30.

Macroexpress og Shortkey

Lad mig til sidst nævne to shareware-programmer, som jeg meget nødigt ville undvære. Jeg bruger dem hele tiden. De er beskrevet i mine Windows tips:

  • MacroExpress laver tastatur-makroer til ethvert program.
  • Shortkey laver autotekster i ethvert program.

    De to programmer er geniale. Det tager lidt tid at lære dem at kende, men når man taster meget, er den tid givet godt ud.


    Næste modul

    Forrige modul


    Copyright Michael Karbo.