Harddisk, installation ...

 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...

 • Hej Karbo

  Hermed et spørgsmål: Hvordan installere man harddisk nummer 2?

  Jeg har prøvet det, men da det jo ikke er noget man gør hver dag, så kan jeg ikke huske det længere. Der må være mange andre der savner en let vejledning heri - trin for trin.

  Hilsen SpørgeJørgen


  Karbo svarer

  Hej SpørgeJørgen .. ;-)

  Det er lidt af en opgave at svare kort på det. Du skulle kunne finde en forklaring rundt omkring på Karbosguide.dk, men lad mig prøve at lav en meget enkel recept.

  For det første skal du afgøre om den ny harddisk skal være nummer to eller nummer et. Jeg vil altid sætte den som nr. 1, da den ny disk gerne er bedre og hurtigere end den gamle. Men det gør sagen mere indviklet, så lad os antage at disken skal ind som nummer to.

  Du starter med at sætte disken til strøm og EIDE-kabel. EIDE-systemet er grundigt beskrevet andetsteds her på sitet. Derefter skal du få dit BIOS-setup (på bundkortet) til at genkende disken. Når det er klar, kan du boote pc'en, som altså burde genkende disken.

  Næste trin er, at få den ny harddisk formateret. Her skal den først partitioneres. Det gør man ved hjælp af programmet FDISK. Det kan enten køres under Windows eller DOS. I FDISK skal du vælge menupunkt 5, som skifter disk:

  Så skulle du gerne kunne se din ny disk, vælg den med tallet 2:

  Nu skal du vælge punkt 1, hvor du skal oprette en primær partition og brug hele disken til det.

  Opret derefter et logisk DOS-drev på hele pladsen, det anbefaler jeg. Det foreslår programmet vist også selv. Det tager sin tid, at få FDISK til at verificere drevets størrelse - og det sker to gange efter hinanden.

  Når det er overstået, kan du genstarte pc'en. Så kan du se det ny drev i Windows Stifinder. Lav et højreklik på drevet i den venstre rude, og vælg Formater...:

  Når drevet er formateret er det klar til brug.

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.