Harddisk, flere partitioner, 3...

071000

 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...

 • Hej Michael Karbo

  Jeg har hermed to spørgsmål (som vikler sig lidt ind i hinanden) vedrørende partitioner og hvad de kan udnyttes til i forhold til styresystem og programmer, en ting er at man kan lægge sine data på et dertil indrettet logisk drev og få fat i dem igen efter en geninstallation af styresystemet på den primære partition, men:

 • kan man også kopiere windows (altså hele windowsmappen på de ca 500 MB) fra f eks c: til x: og i stedet for at skulle igennem en reinstallation, hvis det skulle komme dertil, så kopiere windows tilbage igen? hvis det kan lade sig gøre, hvordan gøres det så?

  Hvis man under alle omstændigheder er nødt til at geninstallere styresystemet på et drev mens programmerne ligger på et andet drev -

 • kan programmerne så stadig fungere (der gemmes jo oplysninger i windows vedrørende de forskellige programmer) eller er det hele turen forfra med dem også?

  Det er jo svært at stille spørgsmål om noget der i forvejen står uklart, men jeg håber du kan bringe noget mere klarhed over dette for mig.

  mvh JOO


  Karbo svarer

  Hej Jens Ole

  Som jeg forstår dine spørgsmål er svarene stort set NEJ. Det er en besnærende tanke, om man ikke bare kunne kopiere mapperne \Windows og \Programmer fra pc til pc, og det så bare virkede. Men niks, den går ikke.

  Der findes programmer, som angiveligt kan "flytte" Windows system og program-filer fra en mappe/drev til en anden. Jeg mener bare ikke, at de virker i praksis. Det gjorde det i hvert fald ikke for mig. En fungerende Windows-installation består af rimeligt mange referencer til filer, som er flettet og vævet ind i hinanden og i registreringsdatabasen. Jeg tror at disse programmer måske kan flytte/kopiere helt simple Windows-installationer, men ikke ældre, overbroderede udgaver, som man ofte har i praksis.

  Det samme gælder programmerne. Visse programmer kan fungere udlukkende ud fra filindholdet i dets egen mappe. Et eksempel er det teknisk/grafiske program Visio, som jeg har brugt i mange år. Der kan jeg bare kopiere mappen med hele molevitten fra den ene pc til den anden - så virker det. Men det er undtagelsen, og nu er Visio opkøbt af Microsoft, og så det er jo nok også slut ...

  Microsofts egen programmer skal geninstalleres hver gang. Og det er sådan set helt OK for mig at se. Som jeg ofte skriver, det hele sovser til som tiden går, og det med større og større fejlfrekvens til følge. Derfor betragter jeg det som et nødvendigt onde, at jeg skal geninstallere Windows + alle de større programpakker hver cirka 6 mdr. Det er med til at holde min pc i topform.

  Jeg håber, at du kan bruge svaret!

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.