PCI, konflikt...

051100

 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...

 • Hej Michael

  Jeg har haft et problem med IRQ'erne til PCI porte. Men har heldigvis selv løst problemmet, nu vil jeg blot have en forklaring på hvad der er gået galt og hvor fejlen ligger.

  Det drejer sig om en Athlon 650Mhz med Gigabyte 7 IXE bundkort. Konflikten mellem to PCI kort skete efter en formatering af Harddisken (IBM), der var ingen problemmer før formateringen/fra leverandøren. Konflikten opstod imellem to PCI kort, et Winfast fra Leadtek og et MPEG Hollywood + kort. Som udslag af dette kunne der kun vises DVD film på TV i en kortere periode,hvorefter systemet fryser. Jeg har ikke observere nogen uregelmæssigheder under installering af drivere til de to enheder og heller ikke efterfølgende problemer i enhedshåndtering. De to enheder delte IRQ 11 og efter jeg har flyttet MPEG kortet til en anden ledig PCI Slot og enheden dermed automatisk får tildelt en anden IRQ har der ikke været noget problem.

  Hvad sker der ? og Hvordan kan det have været i orden fra leverandørens side?.


  Karbo svarer

  Hej M. Aster

  Du giver en rigtig god beskrivelse af et typisk problem, som der intet logisk svar er på. Vi oplever det i ny og næ - det er bare ulogisk.

  PCI med plug and play burde virke - og gør det også oftest. Det virker også oftest med delt IRQ, som du beskriver. Min egen erfaring er, at man ofte med fordel kan flytte rundt på kortene i forhold til de eksisterende PCI-slots. Det løser tit problemer, men man skal også tit geninstallere driverne.

  Din mystiske oplevelse består i, at en harddisk-operation kan få indflydelse på PCI-delingen. Den virkede før men ikke efter. Harddisken kører som bekendt, via EIDE, på PCI-bussen, så der er sikkert en sammenhæng. Det må være et eller andet med, hvordan driveren mapper sig i forhold til PCI-ressourcen.

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.