Valg af SOCKET A bundkort...

15.11.00

 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...

 • Hej Karbo

  Jeg er på udkig efter bundkort et med en SOCKET A CPU slot, og jeg ved ikke om jeg skal tage Aopen´s AK73 pro eller Soltek´s socket A, eller måske Epox 8KTA. Men da SOCKET A er en rimelig ny standard, kan man ikke finde så meget information om hvad der er godt og hvad der er mindre godt. Jeg bruger min computer mest til spil, og har planlagt at sætte en 700 Mhz DURON processer i. Jeg håber du kan hjælpe mig, på forhånd TAK!

  Mvh Martin H Jensen


  Karbo svarer

  Hej Martin

  AMD Duron 700 og 800 MHz processorer giver utrolig meget kraft til prisen. De skal monteres i den ny Socket A, som du skriver.

  Problemet med Socket A er, at det er så nyt, at der ikke rigtig har været det store antal tests af disse bundkort endnu.

  Socket A bundkort er baseret på VIA KT133 chipsættet. De har været en del kompatibilitets problemer med tidligere VIA chipsæt, så hvis du har meget avanceret, eksotisk udstyr, der skal tilsluttes pc'en, kan du risikere problemer.

  Normalt vil jeg anbefale både Abit og Epox bundkort, som jeg har gode erfaringer med. I dette tilfælde ville jeg vælge Asus A7V, som er helt nyt. Jeg læste en meget lovende test af det (i amerikanske Maximum PC), og det lyder rigtig godt. Blandt andet er der indbygget en Promise ATA/100 harddisk-controller, for chipsættet KT133 understøtter kun ATA/66. Der er ingen ISA-sokler.

  Et alternativ kunne være Abit KT7-RAID, som har indbygget ATA/100 RAID-controller. Der kan du tilslutte to harddiske i stripe, så du opnår noget nær markedets hurtigste harddisk-ydelse.

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.