Netværk, virus...

26.11.00

 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...

 • Hej Michael Karbo.

  Jeg har fået 1 ekstra computer, som jeg udelukkende køre internet på. Nu vil jeg gerne vide om virus kan overføres fra 1 computer til en anden via printeren.
  Forstået således, at jeg flytter kablet fra den ene computer til den anden og tilbage igen.

  På forhånd tak for svaret.

  Bente


  Karbo svarer

  Hej Bente

  Virus er der meget af for tiden. Virus er små programmer, der er konstrueret, så da kan let spredes. For at virus kan spredes, skal der være et medie for virusen - en platform, den kan trives på. Og denne platform skal være standardiseret - den skal være homogen, ensartet. Netop derfor er vores Microsoft/Windows-miljøer så følsomme.

  Når alle benytter Microsoft Windows samt Outlook Express eller Outlook, så har ondsindede programmører relativt let spil. Det er let at designe brutale vira, der lynhurtig kan spredes til millioner af Windows-brugere. Og når firmaet Microsoft ydermere fletter alle sine Internet-programmer sammen med styresystemet (Windows) i den grad, som tilfældet er, ja så vil der altid være smuthuller for ny virus.

  Hele denne indledning skal kunne forklare, hvorfor virus ikke kan overføres via en printer. Det skyldes bl.a. at printerne ikke er standardiserede. Hver printer-model fungerer mere eller mindre på sin egen måde. Og derfor vil det være meget svært at skrive en virus, som hurtigt ville kunne spredes via printere. Noget andet er, at printere slet ikke er egnet som medie for virus. Der er ikke den store hukommelse i dem, så det vil kræve meget specielle vira. Med venlig hilsen

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.