Harddisk flere partitioner, 5...

22.01.01

 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...

 • Hej Karbo

  Først vil jeg lige sige tak for din side den har fået mig til at forstå mange ting der før var sort tale.

  Jeg har et lille spørgsmål jeg har tænkt mig at købe en ny harddisk Maxtor 20.4 GB 7200 rpm
  Når jeg skal partionere den har jeg tænkt mig at ligge windows (ME) for sig selv på 3GB og swap filen på 1GB og så dele resten i 2 lige store til Office og andet. Er det efter din mening fornuftigt samtidigt med HDD'n sætter jeg 128mb ram i så der ialt er 192mb ram jeg ser frem til at høre din mening.

  Med venlig hilsen Poul Østergaard Jørgensen


  Karbo svarer

  Hej Poul

  Jeg mener ikke, at du skal lave den form for partititionering. Der er mange måder, at gøre det på, og det endelige valg er nok i sidste ende et spørgsmål om smag og behag.

  Personligt bryder jeg mig overhovedet ikke om at have så mange partitioner - det giver noget rod, når jeg skal finde mine data. Hos mig er hver harddisk oftest kun én partition og kun meget sjældent opdelt i flere. Hvis du endelig vil opdele disken, mener jeg, at du skal hugge den over i to ens. Placer så Windows med tilbehør og alle programmer og installationsfiler på C-drevet og benyt D: til data.

  I øvrigt skal du nok købe 40 GB istedet for 20, prisforskellen er ikke ret stor. Og du kan sagtens nøjes med 5400 omdrejninger; disse diske er næsten ligeså hurtige, de er en del billigere, og de holder noget længere på grund af det markant mindre slid på mekanikken.

  Køb 128 eller 256 MB RAM - det kan ikke betale sig med 64 MB moduler - de er snart forældede.

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.