CD-brænder, 2 ...

 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...

 • Jeg er ved at løbe tør for HD plads, så jeg vil købe en ny. Da jeg desuden påtænker at opgradere bundkort + CPU i en ikke så fjern fremtid, er der nogle spørgsmål i forbindelse med opsætningen jeg gerne vil have afklaret. Min nuværende HD er 10 GB ATA-33, CD-ROM/brænder ligeledes ATA-33; det hele monteret på bundkortets ATA-33 controller.

  Jeg overvejer at købe en ATA-100 45 GB HD. Mht. partionering har jeg overvejet flg.:

  Part. 1: 8 GB (Windows og programmer)
  Part. 2: 8 GB (Alm. dokumenter)
  Part. 3: 29 GB (Til større multimedie-filer)

  Den gamle HD vil jeg så bruge til backup og opbevaring af installations-filer.
  Så burde jeg kunne holde mængden af spildplads på et minimum. Hvordan lyder det?

  Hvis man anvender et controller-kort til to enheder (f.eks. 2 x HD eller HD + CD-ROM), vil det så ikke svare til at begge sad på en kanal som hhv. master og slave? Kan man så multi-taske på de to enheder? En ATA-100 og en ATA-33 enhed på et ATA-100 controllerkort vil vel køre efter ATA-33 protokollen?

  Hvis man monterer det hele på bundkortets indbyggede EIDE kanaler (ATA-33), kan man alligevel ikke udnytte en HD's ATA-100 interface, så burde f.eks. en ATA-33 CD-ROM ikke kunne trække HD'en yderligere ned, vel?

  Hvis man aldrig brænder direkte fra CD, så burde det vel være optimalt at placere en HD for sig selv på den primære kanal og CD-ROM og CD-brænder på den sekundære, for ikke at trække en HD ned?

  Med venlig hilsen Claus Vestergaard


  Karbo svarer

  Hej Claus

  Det var flere spørgsmål- Med hensyn til mopdeling i partitioner, vil jeg "knække" et 45 GB-drev over i to halv dele. Jeg bryder mig ikke om et hav af partitioner, når der ikke er behov for det.

  Du spørger så om et controller-kort til to enheder (f.eks. 2 x HD eller HD + CD-ROM), om det svarer til at begge sider på en kanal som hhv. master og slave?

  Løse controller-kort arbejder under samme EIDE-standard ssom bundkortets controllere gør det. Så et løst EIDE-kort har to plads til fire enheder - ganske som bundkortet har det.

  Med venlig hilsen

  Michael Karbo


 • Næste
 • Forrige
 • Spørgsmål & Svar ...


  Copyright (c) 1996 - 2001 by Michael B. Karbo.