KarbosGuide.dk

Ad-aware - effektiv mod spam

 • Næste side
 • Forrige side

 • Vi fik en mail om "Spam- og junkmail":

  Det er noget, vi kan nikke genkendende til - vi får mellem 25 og 50 frygtelige spammails om dollars, sex, vitaminer, medicin osv. - hver dag. Det er ulideligt.

  Monique anbefaler at downloade programmet Ad-aware. Det kan vi også anbefale.

  Ad-aware er et lille program (800 KB download) som kan scanne din pc. Det finder spy-software, som det herefter kan fjerne.

  Her ser du programmets brugerflade:

  Vi sætter den til at scanne. Det ser ikke godt ud:

  Ad-aware fandt 36 henvisninger til spy-software, både i pc'ens hukommelse og i Windows registreringsdatabase.

  Disse programstumper kan altså aflæse vores e-mail-adresse på pc'en. Når man så selv er på nettet, afsendes adressen (plus andre oplysninger?) til firmaer, der så kan sælge disse oplysninger videre til fx spam-firmaer.

  Det er altsammen henvisninger til komponenter, der er indlæst med forskellige freeware-programmer, som vi har testet. Hvis det virker, så er der jo ikke noget at sige til, at vi får så meget spam. Vi bad programmet fjerne disse komponenter. Nu får vi se, om det bliver bedre ...


  Hvad kan man ellers gøre mod spam?

  Det lader ikke til, at der er meget at gøre, når først man er fanget af systemet. Noget spam kommer fra mere "anstændige" firmaer, der inkluderer en afmeldings-rutine i selve mailen. Der skal man selvfølgelig sørge for at melde fra.

  Andre mails kan også indeholde links til afmeldingsrutiner, som dog virker mistænkelige. Der går rygter om, at de kun bruges til at identificere aktive spam-modtagere - afmelding skulle altså have den modsatte virkning.

  En fornuftig retningslinje kan være at se, om hjemmesiden med afmeldingsformularen indeholder links til et firma. Hvis der ingen links og ingen afsenderinformation er, så skal man nok holde sig fra at indtaste oplysninger i formularen.

  I sidste instans kan man være tvunget til at opgive en e-mail-adresse, hvis den er havnet i de forkerte kartoteker. Det er helt urimeligt. De amerikanske masse-spam'ere burde faktisk straffes, men USA er jo et frit land ...

  Den eneste reelle mulighed, vi har, er at benytte anti-spam software, som der da heldigvis også findes. Læs om det her!

  Udbydernes problem?

  Egentlig virker det helt tåbeligt at vi, slut-modtagerne af spam, selv og individuelt skal bekæmpe problemet. Det burde løses på et højere niveau i systemet. Internetudbyderne og teleselskaberne, som står bag hele netværket, må vel kunne løse denne opgave.

  Det lyder underligt, at man fx ikke kan stoppe modtagelsen af 20.000 næsten identiske VIAGRA-reklamer, der kommer til Danmark fra USA. Ifølge almindelig logik må spam'en kunne fanges et eller andet sted i systemet ...

  Så dumpede denne mail ind, mens vi skriver på artiklen her:

  Det burde da kunne lade sig gøre at opspore personerne bag denne form for terror-virksomhed og få stoppet deres aktivitet!


 • Næste side
 • Forrige side

 • Se indlæggene om dette emne i gæstebogen
 • Læs om spy-software her

 • Skriv til os, hvis du har en mening om dette emne. eller et godt råd?  Copyright 2002 Jette & Michael Karbo.