Brændersoftware til CD'er ...

Hvilken brændersoftware er egentlig god? Spørgsmålet er aktuelt, nu hvor mange brugere forlader Windows 98 til forsel for Windows 2000 og Windows XP.

Meget af det eksisterende software har nemlig problemer med at fungere under Windows 2000, som jo er et helt andet styresystem end Windows 98.

Windows XP er udstyret med brændings-faciliteter, men det er jo ikke sikkert, at det tilfredsstiller ens behov. Og personligt foretrækker jeg under alle omstændigheder at have ikke-Microsoft software til de fleste filbehandlingsopgaver - herunder brænding af CD'er. Så her kan du læse om en håndfuld programmer, vi kan anbefale. Tak til Jens Grundtvig for researchen!

Det er også interessant at se så meget god og billig (ofte gratis) special-software, tyskerne efterhånden fremstiller.

 • Nero
 • WinOnCD
 • CloneCD
 • CDRWin
 • Furio


  Nero

  Det tyske firma Ahead laver det glimrende software "Nero Burning".

  Nero findes blandt andet i dansk version. Programmet fulgte med min Ricoh-brænder (et glimrende combi-drev, der kombinerer CD-brænder med DVD-læser). Det er let at benytte, bl.a. er der nogle meget enkle og effektive guides, som lynhurtigt får klargjort et brændingsprojekt:

  Nero virker helt klart kanongodt både under Windows 2000 og XP.


  WinOnCD

  Et program fra Roxio, der også ejer det gamle Adaptec-program Easy CD Creator. WinOnCD er et virkelig godt allround program, har fx en nem måde at lave bootable CD'er på.

  Se Roxio.com.


  CloneCD

  Dette program er rigtig godt til at lave "en-til-en" kopier med. En ny version (4.0) skulle også kunne kopier DVD'er.

  Se www.elby.de.

  Programmet er meget enkelt i brugerfladen, men rummer en avanceret forståelse for de enkelte CD-drev og -brænderes evner og formåen i forhold til CD-kopiering. Og dermed kan det kopiere en del CD'er, som ellers ikke kan kopieres (af Nero fx).

  I øvrigt findes der en række databaser på internettet, som kan tilkobles CloneCD, så programmets kopieringsmuligheder (der næppe altid anvendes lovligt) yderligere forbedres.


  CDRWin

  Et andet godt "en-til-en" kopi-program er CDRWin. Det er ikke så nemt at bruge, men skulle være anstrengelserne værd.

  Se www.goldenhawk.com.


  Feurio

  Det sidste program er programmet Feurio. Dette program er specialiseret til musik CDer. Det er en tysker, der har skrevet dette og det er et "gratis" shareware program. Du kan hente den nyeste version på nettet og bruge den så længe du vil (uden dumme henvisninger om registrering)

  Se www.feurio.de.


  Copyright 2001 Michael Karbo.