Styr på e-mails med Nelson...

Hvis du får mange e-mails, skal du have et system til at styre dem. Jeg sorterer selv i et efterhånden stort antal mapper, som det er beskrevet i hæfterne Internet Explorer - lær det selv" og "Internet - lær det selv".

Men - hvis du er mindre systematisk, og fx bare lader alle mails ligge og rode i Indbakke (som mange gør) - så vil dette software til en stor hjælp. Det er jeg sikker på!

Nelson

Programmet hedder Nelson Email Organizer. Nelson er en lille by i Canada, hvor firmet Caelo Software ligger. Byen har i øvrigt en flot hjemmeside.

Det helt geniale ved Nelson er, at det virker "ovenpå" Outlook (det duer ikke til Outlook Express). Som du måske ved, gemmes Outlook-data i PST-filer. Og Nelson ændrer ikke ved disse data. Programmet virker ved hjælp af "genveje", der læser ind i PST-filen.

Nelson Email Organizer duer i øvrigt både med og uden Exchange-server.

Programmet virker som en "skal ovenpå" Outlook. Du kan foretage alle dine post-handlinger fra Nelson Email Organizer eller fra Outlook eller i flæng - det virker bare!

Download

Nelson Email Organizer koster $30, men du kan downloade en 30 dages-testversion.

 • Klik her: Caelo. Filen fylder godt 2 MB.

  Klik på Download og hent programmet.

  Installationen

  Når du installerer Nelson Email Organizer, skal programmet først tjekke alle dine eksisterende mails for at opbygge et katalog:

  Det må den have lov til, men det kan godt tage lang tid, hvis der er mange mails ... Processen kaldes en synkronisering:

  Derefter (og det kan godt tage timer, hvis pc'en er langsom) er Nelson klar til brug.

  Det mest karakteristiske er at du får en helt ny opdeling af brugerfladen i forskellige faneblade. Det vigtigste er det forreste, kaldet HOT:

  Nelson organiserer her dine mails udfra datoer. Under Today vil du fx se alle de mails, du både har sendt og modtaget i dag. Tilsvarende for Yesterday, This week og Last week.

  Programmet finder også selv de (fem) kontaktpersoner, du har mest kommunikation med. De får hver sin "mappe" i Hot-listen, hvor al kommunikation til og fra personerne ses.

  Mange visninger

  Det er ret smart, at en enkelt mail kan ses både under Today, under This week og under kontaktpersoner. Mailen findes kun et sted, men der kan være mange genveje til den, og det letter søgningen.

  Mappen Active Mail kan du nulstille. Det har ingen betydning, du sletter ikke mails af den grund:

  Attachment

  Bemærk fanebladet Attachment (i bunden af skærmbilledet). Når du klikker på det, får du adgang til alle vedhæftede, du har modtaget (og sendt også, for den sags skyld). Det er bare smart, det er lige til at søge i:

  Synkronisering

  Normalt vil man have både Outlook og Nelson åben samtidig. Derved synkroniseres visningen automatisk. Men hvis du fx kun har Outlook åben i en periode, hvor du sletter og flytter mails, så skal Nelson lige synkroniseres. Det tager ingen tid.

  Det var en kort introduktion, til noget der virker som et godt program!


  Copyright 2001 Michael Karbo.