Netscape 7 Preview Release 1

Maj 2002. Nu kan du downloade en beta-version af Netscapes nyeste browser. Og det er et spændende produkt!

 • Download
 • Indholdet
 • Konklusion

  Download

  Hent Netscape-filerne via dette link: http://download.com.com/3001-2354-10113906.html Vi håber at linket består en tid endnu.

  Selve downloadet består i første omgang af en lille start-fil på 227 KB. Derefter hentes typisk 14 MB. Det maksimale download file size (full installation) er 26MB:

  Her er installationen igang:

  Indholdet

  Det lader til, at Netscape fortsat videreudvikler deres browser-software. Det burde vi være glade for - det er befriende med en konkurrent til Microsoft. Og netscape version 7.0 lader til at være mere vellykket end version 6.0, der kom grueligt afsted fra start - den var ustabil og ikke-kompatibel i de første versioner.

  Version 7.0 virker - allerede i betaversionen - langt mere overbevisende. Den er lynhurtig, stabil og har en masse smart funktionalitet, som man ikke finder i Internet Explorer.

  Netscape laver god software - ingen tvivl om det. Prøv selv deres installation - den virker bare. Du får mulighed for at gemme setup-filerne lokalt, og hvis din Internet-forbindelse af en eller grund afbrydes, mens du downloader, så genoptages installationen automatisk, derfra hvor du kom. Det er professionelt arbejde!

  Netscape version 7.0 er som sædvanlig en hel lille programpakke. Der er:

 • Browser.
 • E-mail client.
 • En fortræffelig lille HTML-editor (Composer).
 • Diverse andre tools, såsom AOL Instant Messenger.

  Her ses de lille elegante Composer

  Den endelige version kommer i sommerens løb 2002. Her er tale om gratis software af høj kvalitet - brug det!

  Det vigtigste stykke software er selvfølgelig browseren. Netscape fungerer anderledes end Internet Explorer, men den er mindst ligeså god. Problemet er, at man skal vænne sig til en lidt anderledes brugerflade. Men det er en mikroskopisk tærskel.

  Når man først har prøvet Netscape, så har browseren fremragende funktioner. Faktisk er den efter min mening bedre end Microsofts Internet Explorer. Det vil jeg have lov til at sige - jeg er en stor fan af Microsofts produkter, men nu her er altså et konkurrende produkt, som de får svært ved at overgå.

  Hvad kan browseren

  Den kan selvfølgelig browse, ligesom Internet Explorer kan det. Men der er en række smarte forhold, som gør, at man faktisk må tage hatten af for Netscape:

 • "Tabbed windows" (se nedenfor)
 • Direkte søgning på ord, du markerer i en hjemmeside.
 • Let adgang til opsætning.

  Det sidste forhold er ikke nogen nyhed. Det har altid været 10 gange lettere at finde de forskellige internet-indstillinger i Netscape Navigator end i Microsofts Internet Explorer og Outlook.

  Søgning

  Søgning foregår i "My sidebar", der er en rude i den venstre side. Denne sidebar ka meget let åbnes/lukkes med F9, og den kan tilrettes dine personlige ønsker. Jeg har fx sat den op til at bruge Google som søgemaskine.

  Hvis jeg markerer et ord på en hjemmeside, kan jeg herefter højreklikke på det og vælge søg:

  Det medfører, at ordet indtastes i søgefeltet, hvorefter jeg med et klik kan søge det.

  Det er en fiks lille detalje.

  "Tabbed windows"

  Dette koncept, er lånt fra den norske browser Opera, men det gør jo ikke noget. Netscape er ikke bange for at ændre i funktionaliteten, bare den bliver bedre.

  De enkelte tabs ses øverst i skærmbilledet, og de gør at det er meget let at navigere mellem en række åbne hjemmesider. I Internet Explorer skal flere åbne hjemmeside ses i hvert sit browser-vindue. I Netscape kan det hele ses i et vindue.

  Her er tre sites åbne samtidig. De ses med hvert sit faneblad (lige under værktøjslinjerne):

  Man kan åbne sider i ny tabs ved at Control-klikke på linket - det er fikst og effektivt!

  Konklusion

  Baseret på et hurtig førstehåndsindtryk, lader det til at vi nu har fået et reelt alternativ til Internet Explorer.

  De tidligere versioner (5 og 6) af Netscape Navigator var efter min mening underlige, langsomme og upraktiske i forhold til Microsofts Internet Explorer. Men Netscape Navigator i version 7.0 er et helt andet slagkraftigt produkt.

  Jeg mener selv, at der er god grund til at vælge alternative produkter til Microsofts. Det er grundlæggende usundt, når et forma får en monopol-lignende position, som Microsoft har gjort det med Internet Explorer og Outlook. Vi har også set utrolige virus- og andre sikkerheds-problemer i kølvandet på de seneste versioner af Internet Explorer og Outlook. Derfor vil jeg håbe at mange vil skifte til Netscape Navigator. Det vil være sundt for Internettets fremtidige udvikling!


  Copyright 2002 Michael Karbo.