VMware Workstation

Med et spændende program kaldet VMware Workstation, kan du bruge dit normale operativ system som en slags host system. Her er en beskrivelse, vi har modtaget:

Under dette host system kan du installere alle (u)mulige gæste-systemer. Jeg har installerede det (beta version 3.0) på min laptop som bruger 2000. Nu har jeg så installered XP som et gæste-system.

Jeg starter min laptop, og når jeg har brug for XP eller Win 3.11, ja så åbner jeg et vindue med dette rigtige operativ system.

Det er genialt. Du kan teste nye systemer, de kan gå ned, men der sker ingen ting med dit normale "host" system. Du sidder og leger med det nye system, og samtidigt kommer der fx mails på hosten.

Du åbner dine mails og læser dem, imens der bliver installeret et program på gæste systemet. HENT DET OG PRØV DET.

Skærmdumps

Her kan du se klip fra en installation af Windows 98 under VMware. Først skal man vælge, hvilket OS, der skal installeres:

Her er Windows så igang med at boote - tror den. Det foregår nemlig bare i et programvindue:

Fidusen er, at styresystemet virkelig tror, at den booter pc'en. Det sker bare virtuelt, i et vindue. Ret smart.

Så ser du Windows formatere min harddisk. Tror den! Det sker bare virtuelt, på et lille diskasnit, den har fået stillet til rådighed:

Nu er den klar til at starte installationen:

Og så følger installationen. Alt foregår i et nydeligt vindue:


Tjek selv programmet på: www.vmware.com. Det er 12 MB download til 30 dages test. Der er ingen tvivl om, at programmet er seriøst og professionelt. Firmaet er øjensynlig eksperter i at forene Linux og forskellige Windows versioner på samme pc, så man kan skifte OS uden at genstarte pc'en!

Og lad os gerne høre dine erfaring med programmet! Skriv her.

Se også artiklen om MST Boot


Copyright 2001 Michael Karbo.