Er du en rigtig leder?

Der er mange forskelle i mellem at være chef og leder. Ledere bør løbende analysere deres ledelsesstil for at sikre, at de med succes fører deres hold i den rigtige retning og på den mest optimale måde.

Det er desværre et faktum at alt for mange personer har forladt et job på grund af en dårlig chef.

For at blive en god leder skal du påvirke, inspirere og vejlede dem du har ansvar for.

Der er et par centrale strategier, som enhver stor leder bør indarbejde i deres adfærd: uddelegere arbejde, være åbenhjertet og hensynsfuld, bruge en let og åben kommunikation og sætte klare forventninger til medarbejderne.

Forfremmet til leder – er det godt?

At blive forfremmet til en lederrolle kan virke som en stor præstation, men mange personer finder ansvaret for at være mere udfordrende end de forestillede sig. Bare det at være nogens chef betyder ikke, at du er en god leder.

Effektiv ledelse bliver stadig vigtigere på arbejdspladsen, da flere og flere medarbejdere forlader virksomheder af alle størrelser – oftest på grund af dårlige chefer. Måske har du også selv forladt en virksomhed af samme grund? Om ikke andet så har langt de fleste mennesker har på et eller andet tidspunkt tænkt tanken…

Der er mange centrale forskelle mellem en chef og en leder, og det er vigtigt, at du analyserer din lederstil for at sikre, at du effektivt styrer dit team i den rigtige retning. Husk dog, at selv dem, der starter med mindre effektive ledelsesevner, kan ændre deres opførsel til at blive gode ledere.

Er du en effektiv leder? 

Hvad er forskellen mellem en chef og en leder?

Mange personer går ind i ledelses- eller tilsynsroller og de fleste kommer til at stille sig selv nogle spørgsmål om ledelsesstilen, resultaterne (eller manglen af samme) og den øgede arbejdstid. Gør jeg det godt nok som leder? Eller er jeg kun en chef? Burde jeg tage mig en ekstra lederuddannelse? Hvordan opnår jeg bedre resultater? Hvordan får jeg mine medarbejdere til at ”tale samme sprog”? Arbejder vi som ét team eller har vi alle forskellige retninger?

Chefer kommanderer – ledere skaber indflydelse

En chefs autoritet kommer fra deres position, mens en lederes autoritet kommer fra deres evne til at påvirke andre. En chef er der for at sikre, at medarbejderne følger reglerne i en organisation, men en leder vil tilskynde andre til at tænke selv for at nå de ønskede mål. En chef bliver nødt til at give ordrer for at instruere andre, hvad de skal gøre, men en leder kan inspirere andre til at finde den bedste vej fremad, mens han motiverer dem til at maksimere deres potentiale.

Ledere kan øge deres indflydelse ved at passe på medarbejderne, lytte til deres tanker, ideer og dele ”hvorfor” bag de beslutninger og handlinger, der tages. Denne form for lederskab gør hele forskellen, og folk vil følge dig, fordi de vil, og ikke bare fordi de skal.

Chefer forklarer – ledere inspirerer

Du skal ikke bare forklare en opgave og lade den være i dine medarbejders hænder. En chef forsøger at få dig til at forstå dit arbejde, mens en leder støtter og guider dig gennem arbejdet. Den største forskel mellem en leder og en chef er, at en god leder inspirerer folk og gør dem begejstrede for deres arbejde.

Succes kræver lidenskab og passion. Uden ønsket om at udføre opgaver, vil medarbejdere ikke være så gode til at give deres bedste præstationer. Ledere motiverer medarbejderne ved at fortælle dem vigtigheden af ​​deres arbejde.