Opmåling af skel til byggeprojekt

Flere forskellige former for byggeri, kræver opmåling af skel. Hvordan går man frem, og hvad skal man have med i overvejelserne, når man finder den helt rigtige landinspektør til opgaven? Det kan du læse mere om her. 

Privat eller offentligt

Opmåling af skel kan ske til både private og offentlige byggeprojekter. Det der er vigtigt er at få opmålingen udført grundigt og professionelt af nogen, der også kan håndtere de omkringliggende bureaukratiske besværligheder. Det kan for eksempel være meget praktisk at finde en landinspektør, der har mulighed for digital levering af projekteringsgrundlag.

At få skel opmålt professionelt og grundigt, kan spare en for ekstremt meget besvær senere i processen. Teknisk opmåling er et godt grundlag for at afgøre skel og det er ikke altid man kan stole på det digitale matrikelkort, og derfor er det relevant at foretage en opdateret og nøjagtig opmåling.

Dette kan ske både i forbindelse med private og offentlige byggeprojekter. Kunder kan være offentlige myndigheder, private bygherrer, ingeniører og arkitekter. Der findes forskellige former for opmåling.

Opmåling skel – læs her for at få mere at vide om, hvordan opmåling af skel foregår, og læs videre her, hvis du vil læse om hvorfor nøjagtig opmåling er så vigtigt når det kommer til byggeprojekter.

Hvorfor er opmåling vigtigt?

Det er vigtigt at have nøjagtige og  opdaterede opmålinger til byggeprojekter, simpelthen fordi det minimerer risikoen for fejl. Det er ekstremt dyrt at sætte i gang et større byggeprojekt, for siden at skulle rive det ned igen, fordi skel var forkert opmålt, eller man fulgte en opmåling, der ikke har været opdateret. Det er med andre ord en slags forsikring om, at man har det helt grundlæggende i orden forud for byggeprojektet, allerede inden  det går i gang. Det er heller ikke særlig miljøvenligt, at bygge noget op, for at skulle starte forfra igen. Grund og ejendom er afgørende at få styr på, inden man bygger, uanset om det er til opsætning af parcelhuse af en privat bygherre, eller afsætning af større byggerier. Korrekt opmåling er af stor interesse for alle involverede, uanset byggeprojekt.

En dygtig landinspektør der har opmåling som spidskompetence, vil kunne udføre en korrekt og opdateret opmåling samt digital levering af projekteringsgrundlaget. Det er også en god ide at alliere sig med en landinspektør der specialiserer sig i flere former for opmåling, så man kan indlede et samarbejde, der kan gå gennem flere projekter i fremtiden. Det behøver ikke at være opmålinger på land, det kan også være på skibe, kraner og olieplatformer. En god landinspektør kan klare det hele.