Tips til valg af det rette marmor bord til stuen

Trænger stuen til nyt flot bord i høj kvalitet, eller søger du blot inspiration til valg at et nyt marmor bord til stuen, så læs med videre hvor vi giver gode råd og tips. Marmor sofaborde  er vældig populære i de skandinaviske stuer, og kan indrettes på mange forskellige måder. Denne type bord fås i flere forskellige dimensioner, og det kan være god idé at få tjekket op på dimensionerne, hvis du har udfordringer med pladsmangel i stuen.

 

Der findes mange typer marmor sofaborde

Et marmor sofabord til stuen er for tiden nærmest blevet et trend, hvor flere vælger denne type bord frem for et traditionelt sofabord af træ. Kort fortalt så har denne type bord en meget lang levetid, og kan tåle mange knubs hvilket især er til fordel for familier med små børn. Udover at bordet skaber blikfang og giver indretningsstilen et twist, så kan det være en fordel at se efter de praktiske muligheder.

 

Glem ikke de praktiske muligheder

Har du brug for et hjørnebord kan et mindre kvadratisk bord i størrelse 50 x 50 cm være et glimrende valg. De mindre marmor sofaborde har indbygget en glashylde metalhylde i bunden, så du kan opbevare dine magasiner eller aviser. De lidt større modeller f.eks med dimensioner på 80 x 80 cm findes i udgaver med en ekstra hylde, hvilket opfylder mange praktiske egenskaber for en børnefamilie. Bolig entusiasten vil gå op i langt flere og mindre detaljer, som f.eks en flot indbygget magasinholder i sort eller brun læder.

 

Vedligeholdelse af marmor bordplade

Selvom marmor består af stærke naturlige materialer, skal du alligevel være opmærksom. Marmor består af kalk og mineraler og blød sten, der meget nemt kan blive ridset af skarpe genstande. Syrlige væsker som f.eks vin eller citron kan direkte skade stenene, hvis det ikke bliver fjernet omgående. Kort fortalt vil det helt konkret misfarve stenen, som desværre vil være svært igen at fjerne. På trods af det smukke stærke naturlige materiale, så har marmor alligevel nogle svagheder på vedligeholdelses fronten, du skal være opmærksom på. Du kan vedligeholde din bordoverflade med polervoks, der gør overfladen mere blank og vandafvisende. Til det skal du bruge en fiberklud i god kvalitet, der effektivt fjerner pletter og snavs.

 

 

Vælg marmor sofabord efter din boligstil

Med et lækkert og flot marmor sofabord til din stue kan du fuldende din indretning, på en moderne og elegant måde. Her står valget ofte mellem et firkantet eller rundt bord, som begge kan skabe et hyggeligt udtryk og hyggelig atmosfære. Begge passer til den moderne indretning, der matcher perfekt til de lyse og mørke farver. Materialevalget spiller også en afgørende faktor og her er det vigtigt, at se finde ud af hvad der netop passer ind til din boligstil.