Tjen penge på investeringer – direkte fra din computer

Vidste du, at du kan foretage investeringer direkte fra din computer? Ved at oprette en handelskonto hos en online børsmægler kan du få adgang til alverdens finansmarkeder, og her er der nærmest ingen grænser for, hvad du kan investere i. Det eneste, du har brug for, er en internetadgang og penge at investere for – så er du i gang!

Ja, det lyder simpelt, men inden du kaster dig ud i at aktiehandel, ETF handel eller en helt tredje form for investering, er der trods alt nogle overvejelser og erfaringer, du bør gøre på forhånd.

Sæt dig ind i de aktiver, du vil investere i

Når du vil forsøge at tjene penge på online investeringer, er et af de vigtigste råd altid, at du sætter dig ind i de aktiver, du vil investere i. Ønsker du f.eks. at investere i aktier, er det vigtigt, at du på forhånd har sat dig ind i, hvordan aktiemarkedet grundlæggende fungerer.

Det er dog ikke nok blot at have styr på aktiemarkedet – du bør også undersøge det eller de selskaber, du ønsker at investere i, nærmere, så du har de optimale betingelser for selv at kunne vurdere, om der er tale om en god investering eller ej.

Du behøver ikke at være ekspert i aktieanalyser og andet, inden du foretager din første investering, og du behøver heller ikke at analysere tonsvis af big data, men det er altid en god idé at have sat sig nogenlunde ind i investeringerne på forhånd, så risikoen for en dårlig oplevelse minimeres.

Invester kun penge, du har råd til at miste

Et andet og mindst lige så vigtigt råd er, at du aldrig investerer for penge, du ikke har råd til at miste. Selv den tilsyneladende mest sikre investering er forbundet med risiko, og ingen ved reelt set, hvad der sker i morgen. Ved at begrænse dine investeringer til kun at ske for penge, du har råd til at miste, kan du sove roligt om natten – også, hvis dine investeringer ikke går, som du havde forventet.

Start ud med fiktive midler

Tredje og sidste råd i denne omgang er altid at starte ud med at investere for fiktive midler på en investeringsplatform, hvis du er ny indenfor investering. Det giver dig mulighed for i ro og mag at lære både investeringsplatform og selve investeringerne at kende uden, at du risikerer at miste penge på dumme fejl og antagelser. I takt med, at du bliver fortrolig med både platform og investeringstyper, kan du så skifte over til at investere for egne midler og – forhåbentligt – komme i gang med at tjene penge på online investeringer.