Hvad er Big Data?

Big data is like teenage sex: everyone talks about it, nobody really knows how to do it, everyone thinks everyone else is doing it, so everyone claims they are doing it 

      Professor Dan Ariely, Duke University

 

Big Data omhandler indsamling, opbevaring, bearbejdning, processering og fortolkning af enorme mængder data. Big Data defineres i de 3 V’er: Volume, Velocity og Variety.

Volume dækker over den store mængde af data, som siger noget om mange. Velocity dækker over, at data skal kunne samles hurtigt. Variety dækker over, at det skal være varierede typer af data.

Dem, der besidder de største mængder af big data, er efterretningstjenester, Google, Facebook, Amazon, Microsoft og Apple.

Før i tiden har man ikke har computerkraft til at bearbejde disse store mængder data. Derudover er der meget mere data tilgængelig i dag end der har været før i tiden i og med, at mange flere er kommet på nettet og flere produkter og services bruger nettet. Mængden af data fordobles hvert 3. år.

 

Hvad er mulighederne med Big Data?

Forestil dig, at du kan få en masse at vide om din målgruppe. Hvor de bor, arbejder og handler, hvad de kan lide og hvad de ikke kan lide. Mulighederne er mange, ja faktisk uendelige. Med den viden big data kan medføre giver det mulighed for at skræddersy budskaber til de rigtige mennesker, de rigtige steder og på de rigtige tidspunkter. Big data kan også bruges til evaluering af tiltag.

Du kan også bruge det til at finde ud af, om din indsats virker. Med indsamling af data kan du se, om din målgruppe besøger din hjemmeside eller app, eller om folk i det ønskede område køber den vare, du gerne vil sælge. 

 

Hvorfor er dette forretningsrelevant?

Big Data er forretnings relevant på 3 måder: 

 

  •     Med Big Data kan der træffes beslutninger på et meget stærkere grundlag. Din forretning sælger eller udvikler på baggrund af Big Data. 
  •     Data kan videresælges. Hvis du er indehaver af en platform der indsamler Big Data, kan dette videresælges. 
  •       Markedsføringsplatform. Du kan anvende platforme med en stor mængde brugere (f.eks. Facebook), til at lave målrettet markedsføring. 

 

Synes du teknologi er spændende?

Kunne du lide denne artikel og vil gerne læse mere om teknologi eller måske lære at programmere? Så kan du læse mere om teknologi, kodesprog og programmering på Simplecode.dk. Her vil du også kunne læse mere om de andre teknologier fra Industri 4.0 såsom kunstig intelligens, cloud computing, 3D print og blockchain.