De 3 bedste kamerahuse på markedet ifølge en professionel fotograf

Er du på udkig efter et nyt kamera? Så skal du først og fremmest se på kamerahuse, for mens du kan skifte dit objektiv lige så tosset du vil, giver det god mening at investere i et kamerahus, du kan få glæde af mange år endnu.

Uanset om du er på udkig efter et kamerahus, der kunne gøre en prof misundelig, eller du blot skal have et kamerahus, der skal kunne bruges til familieferier, vil du sikkert gerne bruge dine penge på det, du får mest ud af.

Er du ikke ekspert, når det kommer til kamerahuse, eller vil du bare gerne vide, hvad der rør sig på markedet?

Så hæng på, for vi har rådført os med en professionel fotograf i Aalborg, Johny Kristensen, der giver sit bedste bud på de 3 bedste kamerahuse på markedet lige nu til begynderen, den øvede og eksperten.

(pssst. Det er ingen hemmelighed, at fotografer som regel går efter de samme mærker – og som du hurtigt finder ud af, er Johny en Canon-mand med en forkærlighed for spejlfri systemkameraer, der er det helt store inden for foto-verden i 2020).

Til nybegynderen: Canon EOS M50

Hvis du er forholdsvis ny inden for feltet, anbefaler Johny et Canon EOS M50.

“Canon EOS M50 er et meget lille spejlfrit systemkamera, og du kan få meget små objektiver dertil. Det betyder, at du får et kvalitetskamera til små penge, som samtidig er nemt at have med på farten, fordi det ikke fylder meget. Og så er det et kamera, der er nemt at lege med”

Du kan få fingrene i et Canon EOS M50 til forskellige priser alt efter hvilket objektiv og tilbehør, du vælger. Priserne ligger fra cirka 3800 kroner og opefter.

Til den øvede: Canon EOS RP

Er du hjemmevant med et kamera i hænderne? Så anbefaler Johny, at du kigger nærmere på et Canon EOS M50 – for her får du virkelig meget kamera for pengene.

“Canon EOS RP er et semi-professionelt kamera, og jeg bruger det faktisk selv til flere af mine foto-opgaver. Kameraet er lille, der vejer ikke meget, det er full frame, så du får den størst mulige sensor – og det giver nogle fantastiske billeder. Her får du virkelig meget kamera for pengene”.

Alt efter udstyr og objektiv, kan du få fingrene i et Canon EOS RP fra cirka 8800 kroner.

Til eksperten: Canon EOS R5

Canon EOS RP står som det næste på Johnys ønskeliste – for her får du virkelig kram for pengene.

“EOS R5 er måske det vildeste kamera på markedet lige nu, og det er det særligt af to årsager: Det kan skyde video i 8K RAW-format, og det kan skyde enormt hurtigt i kæmpe RAW-format. Det er sindssygt hurtigt, og det kan komprimere ekstremt store filer. Det er oplagt til at fra events og sport til portrætter og mindre videoproduktioner, fordi der netop er så høj opløsning, at du sagtens kan beskære dine videoer. Alt i alt er det et genialt all-round kamera til den professionelle, eller virkelig entusiastiske amatør-fotograf”.

Drømmer du om at tilføje et Canon EOS R5 til din samling, skal du dykke lidt dybere i lommerne, og priserne (igen – alt efter udstyr) ligger fra cirka 36000 kroner.