Dine medarbejderes velbefindende er dit ansvar: Investér i ordentlige kontormøbler

Som arbejdsgiver har du ansvaret for at dine medarbejdere trives på arbejdspladsen både fysisk og psykisk. Det er nogle gange to sider af samme sag: Hvis en ansat får ondt i ryggen og ondt i hovedet af at sidde på en ikke-ergonomisk kontorstol, eller hvis indeklimaet er dårligt eller belysningen svag, går det med tiden også ud over personens psykiske velbefindende, arbejdsglæde og produktivitet. Derfor gavner det ikke kun den enkelte ansatte med ordentlige og ergonomiske kontormøbler, det gavner også virksomhedens bundlinje.

Hvad kendetegner gode kontormøbler

Kontorstole fås i næsten alle prisklasser. Men pris og kvalitet går i høj grad hånd i hånd, hvor en billig kontorstol typisk er meget statisk uden de store (eller slet ingen) mulighed for at indstille bl.a. sædehøjde, hældning, eller ryglænet. Nakkestøtte og armlæn er ofte valgfrie, men de bør altid tilvælges, da de forebygger nakke- og skuldersmerter samt myoser. Alle kroppe er forskellige og derfor er det vigtigt, at vælge en kontorstol, der kan indstilles på flere parametre, så den netop kan tilpasses den krop, der skal sidde i sædet op mod 8 timer om dagen. Vores kroppe er skabt til bevægelse og variation, og det skal gode kontormøbler imødekomme.

Det er ikke kun kontorstolen, der skal være ergonomisk. Det skal skrivebordet også. Det allerbedste bord er et hæve-sænkebord, da det giver mulighed for at man kan variere sin arbejdsstilling, så man skiftevis sidder ned og står op i løbet af arbejdsdagen. Denne bevægelighed er vigtig for vores blodcirkulation. Jo flere timer man sidder ved et skrivebord dagligt, jo vigtigere er det, at man har mulighed for at variere sin arbejdsstilling.

 Vores kroppe er slet ikke bygget til moderne liv, vi har i dag, hvor mange af os sidder ned det meste af tiden. Det er også derfor, så mange lider af skavanker forårsaget af en stillesiddende hverdag, såsom smerter i nakke, skuldre, ryg og lænd hvilket kan føre til hovedpine og til sygedage. Derfor er det vigtigt at stille sig op og arbejde – helst et kvarter hver time – og at man også husker at få rørt sig i fritiden, så kroppen holdes stærk og rask.

En glad medarbejder er en produktiv medarbejder

Det er bevist, at medarbejdere der trives på arbejdspladsen er mere produktive. Når man har det godt, er man mere motiveret og man kan samle tankerne om den opgave, man sidder med. Derfor er det uhyre vigtigt med et sundt arbejdsmiljø. Foruden de rette kontormøbler, bør man også sørge for at have godt med belysning (samt masser af naturligt sollys, hvis det er muligt), farver og grønne planter. Det er alt sammen elementer, som vi ved har indflydelse på vores sindstilstand og velbefindende. Farver og planter skaber positive tanker og stimulerer vores kreative sanser. Så derfor husk at tage hånd om dine medarbejdere med både ergonomiske kontormøbler og et stimulerende arbejdsmiljø.