Kom godt i gang som iværksætter

Drømmer du om at skabe en succesfuld virksomhed? For at have størst mulig chance, for at gøre dine drømme til virkelighed, så skal forarbejdet være i orden. Det betyder, at finansieringen skal være på plads, markedsføringen skal køre på skinner og dit selskab skal være momsregistreret. Hvis forarbejdet er i orden, så har du som iværksætter, endnu større mulighed for at få stablet en succesfuld virksomhed på benene.

Vær forberedt inden du præsenterer din virksomhed

Alle iværksættere ønsker selvfølgelig succes, og der findes efterhånden en hel del succeshistorier i Danmark. For mange succesfulde iværksættere, så har det alligevel ikke været full-house i første forsøg. Mange iværksættere har nemlig både et og to forsøg bag sig, inden de lykkes med at stable en velfungerende og bæredygtig forretning på benene. Når dette er sagt, så er det alligevel nogle ting, du kan gøre for at øge dine muligheder for at brænde igennem indenfor din branche.

For at øge dine muligheder for succes, så er det vigtig, at du gennemfører en gennemarbejdet markedsanalyse, samt målgruppe analyse, inden du præsenterer dit produkt. Du skal selvfølgelig være sikker på, at du kommer med en vare, som der vil være efterspørgsel på, og at dit produkt er bedre end alle de andres. Hvis fodarbejdet er i orden, så har du nemlig større muligheder for at blive succesfuld.

Kundeservice

Kunden har (næsten) altid ret, og du skal derfor kende dine kunder, inden du fyrer startskuddet for virksomheden af. Ved at lave en kvalificeret målgruppeanalyse, og finlæse markedets muligheder, så vil du forhåbentlig ramme plet med din virksomhed. Du skal selvfølgelig også kigge på dine potentielle konkurrenter, så du er sikker på, at det som du producerer, er bedre end alle de andres, og at der er den forventede efterspørgsel på din vare.

Som ny iværksætter, er det vigtig, at du opbygger et netværk, og plejer de kontakter som du allerede har. Prøv at se om du kan blive en del af et iværksætternetværk, hvor man er villig til at dele ud af sine erfaringer. Det er selvfølgelig ikke sikkert, at din vej til succes, er en sti som allerede er betrådt, men det kan aldrig skade at suge til sig af andres gode, såvel som dårlige, erfaringer. Som ny iværksætter betyder netværket meget, og det er derfor vigtigt, at dette er noget, som du prioriterer.

Få din virksomhed momsregistreret fra start

De fleste danske virksomheder er momsregistrerede. Når du er momsregistreret, så er du forpligtet til at pålægge moms på dine varer og ydelser. Du får så til gengæld også mulighed for at trække momsen fra på de varer og ydelser, som du køber i din virksomhed. Hvis du har ambitioner om at tjene mere end 50.000 kroner over en 12 måneders periode, så skal selskabet momsregistreres. Præcis hvordan du skal momsregistre din virksomhed, kan være udfordrende at finde hoved og hale i, og det er derfor en god ide at lade et selskab som NEMADVOKAT rådgive dig i forhold til momsregistrering af din virksomhed. Det er en god ide, at momsregistrere din virksomheden fra starten, sådan at du er så velforberedt som mulig.

NEMADVOKAT hjælper dig med at finde den branchekode, som du skal momsregistreres i. Hvis du allerede har startet en virksomhed, men endnu ikke har blevet momsregistreret, så står selskabsadvokaterne klar til at momsregistrer dig i dag. Men en momsregistrering får din virksomhed mulighed til at fradrage den moms, som du ellers ville haft som en ren udgift i virksomheden. I dag er momsen på 25% for alle typer varer, det er dog enkelte momsfritagende varer og virksomheder.

Som momsregistreret virksomhed, så skal du i begyndelsen indberette og betale overskydende moms hvert kvaltal. Når din virksomhed står solid på egne ben med en større indkomst, så kan du blive overflyttet til en halvårlig indberetning.

Skal alle virksomheder momsregistreres?

Det kan være vanskeligt for en kreativ iværksætter at finde rundt i regler og bestemmelser om momsregistrering. Kort fortalt så er der to krav, som skal være opfyldt for, hvornår din virksomhed skal blive momsregistreret. Det er som udgangspunkt altid mulig frivilligt at blive momsregistreret.

De to krav er kvalitative krav og kvalitative krav. Kvalitative krav handler om, hvad din virksomhed beskæftiger sig med. Det kan være udlejning, opbevaring eller transport. Det kan også være virksomheder, som har med fast ejendom at gøre så som byggebranchen. Også salg af ydelser og services falder ind under dette krav.

Det kvalitative krav handler om, hvor meget din virksomhed omsætter for. Hvis din virksomhed står til at omsætte for mere end 50.000 kr. de næste måneder, så skal den momsregistreres. De fleste virksomheder er i praktisk momsregistreret, specielt hvis du har ambitioner om at handle med andre virksomheder. Så er dette at anbefale, da man får mulighed for at fratrække moms på begge sider af handelen.

Få styr på alt det praktiske

Inden du præsenterer din nye virksomhed og din geniale ide for verden, så skal du være velforberedt. Det nytter ikke noget, at du sender fyrværkeri op i alle medier bare for at falde til jorden med et brag. Som sagt, så skal alle de nødvendige markedsanalyser og målgruppeundersøgelser være på plads. Du skal også undersøge om, du skal varemærkeregistrere dit produkt. Eller om det er nødvendigt at søge patent på den ide, som du har. Du skulle nødig blive overhalet af at en konkurrerende virksomhed, som stjal dine ideer.

Det er vigtigt, at du får professionel rådgivning i opstarten af virksomheden. Så kan du være sikker på, at alle de formelle krav er imødekommet, og at du har styr på alt det praktiske. Hos NEMADVOKAT kan du får kvalificeret hjælp til at stifte en virksomhed eller et selskab. Der er nemlig rigtig mange ting at tænke på, samt komplicerede regler og bestemmelser som du skal overholde. Ved at få professionel rådgivning fra erfarne advokater, er du sikker på, at din virksomhed kommer godt fra start.

Hos NEMADVOKAT kan du få hjælp til at finde ud af, hvilken form for virksomhed, som giver mening at starte. Der findes nemlig flere forskellige muligheder, som ApS, EVS eller et holdingselskab. Du kan få kapitalgodkendelse og registrering af de reelle ejere af virksomheden. Du bliver holdt i hånden af erfarne selskabsadvokater. Som kan hjælpe dig sikkert igennem alle de praktiske aspekter ved at starte en virksomhed. Sådan at du kan koncentrere dig om det, som du er god til.