Verden er blevet global og kan besøges ved hjælp af et visum

Hvem vil ikke gerne snart rejse over Danmarks grænser og ud i verden igen? Det er vist ikke et spørgsmål om hvem, men nærmere hvornår det atter kan lade sig gøre.

Dit visum kan nu også være elektronisk

Det ser heldigvis ud til, at vi går en lysere fremtid i møde uden pandemiens restriktioner, der afholder os fra at opleve verden og nyde godt af alt det vi en gang havde lige ved hånden. Måske har det været fint at få goderne sat lidt i perspektiv, så vi igen kunne blive mindet om, hvor heldige nogle tings udvikling har været for os hver især. Men nu har vi vidst også fået øjnene op for dette.

Når det atter bliver muligt at komme ud i den store verden igen, er det stadig vigtigt at kende til de regler og krav man som turist i andre lande skal huske at have styr på at opfylde. F.eks. så læs mere om elektroniske visum, for at være godt forberedt på dette område.

Vær i god tid og kend til krav når du skal ansøge om et visum

Der er forskellige krav og regler for forskellige lande. Det er derfor vigtigt at du selv sørger for at tjekke op med netop det land du har planlagt dit visit i den nærmeste fremtid. Du kan tjekke visumkrav for danske statsborgere ud, så du er helt sikker på at du har al den information du skal bruge til rejsen.

Sørg for at få styr på pas og visum i god tid. De fleste visum holder i en længere periode end de fleste egentlig vil opholde sig i landet man besøger, og du kan derfor i de fleste tilfælde allerede bestille dit visum nogle uger i forvejen.

Verden er blevet global og kan besøges ved hjælp af et visum

Husk at tjek krav til pas og visum. Foto: Unsplash

Når du kan vælge den elektroniske udgave, er det som regel kun få dages ventetid der bliver sat som tidestimat. Men opdager du først et par dage før at der kræves at dit pas f.eks. ikke udløber indenfor det første halve år efter hjemrejsedato, kan du pludselig opleve at du får rimelig travlt.

Det kan nemlig hurtigt tage mere end bare dage, men nærmere uger at få fornyet sit pas. I de normale ferieperioder kan du faktisk risikere at det tager en måneds tid, og det vil være ærgerligt at det er det der skal spænde ben for dig, når du endelig får muligheden for at rejse afsted igen.